Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valpdagbok för Siri och hennes valpar!
#1
Lördag 17 april

Härligt väder och valparna har varit ute och lekt i den sköna vårsolen!! Siri stormtrivs när valparna är ute.


Fredag 16 april

Idag blir valpar fem veckor. Oj va fort det går. Bara tre veckor kvar innan gänget skiljs åt. Alla valparna mår bra och är pigga och starka. Dom blir mer och mer nyfikna för varje dag och vi njuter så av tiden vi får ha tillsammans med dessa underverk.

Aptiten är det inget fel på och idag har dom ätit viltkött med blåbär ett mål och lammkött med morot ett mål. Lite laxolja och torkad nässla blandade jag i också. Gott!!

På söndag har vi bjudit in flera nya förväntsfulla valpköpare och jag ser verkligen fram mot att ses.


Tisdag 13 april

Lite lagom leriga och härligt nöjda och trötta efter en stund i nya utehagen! Vi har gjort hagen så att vi bara kan öppna dörren till rummet där valparna bor och så går dom direkt ut i hagen. Smidigt när dom är så många. Siri är mycket nöjd med att hon kan vara ute och pyssla mer och mer för varje dag.

[Image: 210413.jpg] Lördag 10 april

Idag värmer vårsolen så härligt så det var perfekt väder för valparna att få komma ut en stund. Vilket gäng! Trygga modiga och nyfikna på allt nytt. Jag är supernöjd med det jag fick se idag.

Siri tyckte att det var underbart att valparna var ute och hon passade på att utforska lite på egen hand också men var snabbt tillbaka och gav de små äventyrarna lite mat. Fina kloka älskade Siri gör allt så lagom hela tiden.

[Image: 210410%201.jpg]
 
 
[Image: 210410%202.jpg]
 
 
[Image: 210410%203.jpg]
 
 
[Image: 210410%204.jpg]
 
 
[Image: 210410%205.jpg]
 
 
[Image: 210410%206.jpg]
 
 
[Image: 210410%207.jpg]
 
 
[Image: 210410%208.jpg]
 
 
[Image: 210410%209.jpg]
 
 
[Image: 210410%2010.jpg]
 
 
[Image: 210410%2011.jpg]
 
 
[Image: 210410%2012.jpg]
 
 

Fredag 9 april

Oj va dagarna går fort när man har ett gäng med tio busiga valpar! Idag blir dom 4 veckor. Alla mår utmärkt och är så otroligt söta. Valparnas utveckling går i en rasande fart och dom är väldigt rediga för att vara fyra veckor. 

Siri mår också alldeles utmärkt. Hon vill vara ute och springa några stunder varje dag men har sen plötsligt har hon bråttom in. Tyvärr så har inte vädret tillåtligt att valparna är ute än och jag är säker på att Siri längtar till den dagen.

Det finns mycket mjölk till valparna och Siri äter ofattbara mängder med mat. Nu kommer jag att öka valparnas portioner mer och mer så Siri ska få lite avlastning. Valparnas meny är nu utökad och dom har fått nötkött, kyckling, vilt. lamm och ägg och lite lever. Morot och banan är också gott. I morse så la Siri en kycklingvinge inne hos valparna men det är några dagar för tidigt tycker jag så vi väntar lite med att ge hela bitar tills tänderna kommit ut lite mer.


Fredag 2 april

Igår fyllde Siri 3 år! Hela hennes fina familj var här och gratulerade henne och hon fick en stor väldigt mumsig alldeles egen tårta. Älskade Siri!! 

Idag blir valparna 3 veckor. Så himla skönt att vi har kommit dit nu och alla mår bra!

Det är ett gäng pigga valpar som är rediga för sin ålder. Dom har börjat få smaka lite kött och det är sååå gott! Jag hackar kravmärkt nötkött till dom och så blandar jag i en ekologisk äggula. Alla valpar äter ur min hand. Det är viktigt att de lär sig att äta med en bra teknik så jag vill handmata tills jag känner att dom tugga och inte suger i sig maten. Det är så klart också mysigt att få den där lilla egna stunden med en valp i taget och det ger fin starta på relationen oss emellan.

Valparna har nu fått en hage att vara i och dom har också bytt rum och bor nu i det vi kallar "bulan" dvs ett rum precis vid köket så att dom får vara med i röran som livet i en barnfamilj innebär. Siri är mycket nöjd med det nya rummet som är större och har många fönster så hon kan hålla lite koll på vad som händer.Söndag 28 mars

Valparna växer och utvecklas precis så som dom ska. Dom är starka och rejäla i kroppen tar sig fram på stadigare och stadigare ben för varje dag. Det börjar bli små hundar som vill veta mer om världen. Jag är så lycklig och så tacksam att jag får vara med om små valparna start i livet!! Vi får en så fin relation för resten av deras liv och det ger så härliga känslor i mitt hjärta.

Siri äter sanslösa mängder och producerar massor med mjölk. Vi ger alltid våra dräktiga och digivande tikar så mycket mat som dom vill ha och vi erbjuder olika saker för att se vad dom är sugna på och för att få i så mycket mat som möjligt. Siri gillar verkligen att få av vår mat så jag lagar en portion till henne också. Extra gott är det om jag matar henne med gaffel. Men så plötsligt blir hon mätt. Det är så fascinerande för hon äter med god aptit och verkar bottenlös och så mitt i en tugg så blir hon mätt och vägrar att ens titta åt maten. 


Fredag 26 mars

I morse vaknade det små busfröna kl 03! Siri lät dom hållas och sov vidare så jag fick ta hålla de små sällskap. Dom är så härliga hela gänget och för varje dag så uppskattar dom vårt sällskap mer och mer. En liten valp som vill upp i knät och mysa är ju så magiskt. 

Siri vill nu vara ute lite längre stunder. Hon är så glad och skuttar runt och det gör mig varm i hjärtat. Hon har så länge "bara" varit mamma och nu tar hon sig tid att korta stunder  vara Siri igen. Hon vill fortfarande inte gå så långt men vi kan i alla fall komma halvvägs till udden nu innan hon sneglar över axeln och vill hem. Är vi runt huset så vill hon vara ute lite längre stund och det är fröjd att se henne springa. Jag tror att det gör henne gott i både kropp och sinne.


Torsdag 25 mars

Klockan var strax efter 05 i morse när vi alla vaknade av ett nytt ljud från lådan. Jösses va mycket det kan låta om tio nyvakna valpar som just börjat se och höra världen! 

Nu börjar en härlig period i valparnas liv. Dom är starka i kroppen för att vara bara två veckor och dom går med vingliga steg och lyckas nu ta sig en liten bit utan att ramla. Valparna börjar också uppskatta vårt sällskap mer och dom vill mysa och busa på det vis som nu två veckor gamla valpar vill och kan. Ellen och Matilda skyndade sig att äta frukost i morse för att hinna mysa med valpar innan skolan. Våra barn är ju nästan födda i en valplåda och det är klart att jag tycker att det är så härligt att se hur mycket tjejerna trivs tillsammans med valparna. 


Måndag 22 mars

Nu händer det spännande saker i valplådan. Valparna börjar få upp kroppen från underlaget och tar några vingliga steg. Det har börjat glittra i ögonvrån så snart är ögonen öppna och då kommer det bli ett helt annat ljud från lådan.

Siri tar sig nu tid att vara ute en kort sväng några gånger per dag. Skönt att få röra på sig lite men mitt i ett steg så får hon bråttom hem igen till sina valpar. Jag är helt säker på att hon längtar till den dagen valparna kan vara ute och gräva med henne. Siri älskar att gräva!


Fredag 19 mars

Valparna blir en vecka idag och än är det bara äta och sova på deras schema. Snart kommer det andra tider! 

Siri äter så mycket mat just nu. Igår blev det ca 8 liter. Våra digivande tikar får alltid så mycket mat att dom inte vill ha mer. Det behövs så klart mycket mat för att göra mjölk till tio valpar men hennes kropp ska ju hinna och ha möjlighet att ta hand om allt. Siri tycker väldigt mycket om att få av vår lagade mat så jag lagar lite extra mat nu så det ska finnas till henne också. Till frukost idag åt hon först ett ben på kanske ½ kg och det blev bara en liten hård bit kvar och sen fick hon en skål med 2 liter kalkon, vitkål, morot, rapsolja och lite pasta och detta toppat med lite kyckling från vår lunch igår. Sen gick hon och hämtade ett stor tuggben och ligger nu och mumsar på det medan valparna sover gott i lådan. 

Det är verkligen en fröjd att ha valpar när alla mår så här bra och mamma Siri är så väl avvägd och precis lagom i allt hon gör. Nu äntligen får vi dessutom sova lite på nätterna och det gör ju övriga livet lite lättare.Onsdag 17 mars

Valparna riktigt runda om magen nu och alla växer och utvecklas som dom ska. Så himla skönt! 

Första dygnen är jag alltid försiktig med att lova bort mina valpar till förväntansfulla familjer för jag vill inte hamna i situationen att jag lovat bort fler valpar än jag faktiskt har. Det händer ju att en valp inte överlever och det är ju fruktansvärt jobbigt att ringa det samtalet till en familj. Därför har jag har ingen brådska. Rätt hem finns till varje valp och det är bara mysigt om någon valp "råkar" bli kvar här ett tag extra.

Siri har mycket mjölk och mjölkproduktionen har tagit bra fart nu. Valparna är så nöjda hela tiden. Siri har verkligen den där känslan som mamma som jag blir så trygg av att se. Det är så fantastiskt med valparna när alla mår så här bra och mamma Siri gör allt så rätt och så väl avvägt hela tiden. 


Måndag 15 mars

Valparna mår alldeles utmärkt och nu har vi passerat dygn tre och det är så skönt. Mycket kan så klart fortfarande hände men just siffran tre är lite extra viktig känner jag. 

Siri kunde tänkta sig en lite längre promenad idag. Alltså inte bara kissa vid husknuten och så snabbt in igen. Bra för muskler och tarmar att få röra sig lite i alla fall.


Söndag 14 mars

Natten har varit lugn i lådan. Valparna är mätta och nöjda och varma och goa. Nu är dom två dygn gamla. De första dygnen kan det gå så fort åt fel håll om en valp inte mår bra så jag tycker att det alltid är extra skönt att passera dygn tre.

När jag och Siri nyss var ute så sneglade hon igen på vedhögen men så kom hon på att hon hade bråttom in till valparna. Det är ett tag kvar innan valparna kommer få gå ut men jag tror att Siri längtar till den dagen.


Söndag 14 mars

Valparna utvecklas som dom ska och alla valpar ger mig "rätt känsla" när jag tar i dom. Det finns ingen anledning till oro för någon.

Dessa oslagbara nätter med nyfödda valpar! Klockan är nu 01.14 och jag har sovit mina två timmar och är nu redo för en natt i valplådan. Jag älskar dessa timmar! Det är lugnt och tyst i huset och jag får njuta av små valparna som sover och äter. Lukten och ljuden från välmående valpar och känslan i rummet. Det går inte att förklara utan måste upplevas. 

Siri är så lugn och gör allt man kan önska sig av en mamma. Hon äter allt jag serverar och hon äter med stor aptit. Det har blivit lax och ris och morot de första målen under dagen. Äggula, några bitar lammfett och kycklingvinge till något mål också. Kalkon med lite pasta, morot och några bitar lever nu i natt. Siri vill helst att jag matar henne så hon äter från en gaffel medan hon ligger hos valparna. 


Lördag 13 mars

Alla valparna mår bra och det är alldeles tyst i valplådan. Tysta valpar är välmående valpar. Siri är så nöjd och trygg och så fin med sina små. Vi alla bara njuter och de första dygnen i valplådan är verkligen så magiska.Fredag 12 mars

Nu har det gått en dryg timme sedan senaste valpen föddes. Siri har varit ute och kissat och valplådan är nu städad och tvättmaskinerna jobbar på. 

Siri är helt lugn och ligger och sover bland valparna. Alla mår bra och det är så fridfullt i lådan.

[Image: 210312.jpg]


VALPNING PÅGÅR!!!

Kl 12.08
Svart tik

Kl 11.57
Svart hane

Kl 11.53
Svart tik

Kl 11.15
Brun tik

Kl 10.52
Svart tik

Alla valpar mår bra och Siri är jätteduktig!

Kl 10.24
Svart hane

Kl 10.17
En svart tik

Kl 10.04
En svart tik

Kl 9.45 och kl 9.50
Föddes två bruna tikar 


Fredag 12 mars

Idag är det dygn 62 och det verkar som att valparna har börjat fundera på att komma ut så vi får träffa dom. Siri flåsar och bäddar lite och vill inte äta..... 


Torsdag 11 mars

Siri mår utmärkt och är lugn och trygg med sin tjocka mage. Ja magen blir bara större och större.... Hon vill gärna vara ute strosa runt och varje gång vi passerar vedhögen så gör hon vad hon kan för att övertyga oss om att vi ska gräva ett fint bo till barnen där.

Aptiten skiftar minst sagt. Oftast fnyser hon åt det jag erbjuder. Om hon är hungrig så är det alltid godast med frysta kycklingvingar och då äter hon nästan en påse (1 kg). Rå äggula är också en favorit. Viltkött med riven morot är också ganska ofta gott. Men så provar vi ju med allt möjligt däremellan så att hon ska få det hon vill ha och de mängder som hon och valparna behöver så idag slank det ner gräddsås och potatis (gräddsås var favorit för hennes mamma Molly när Siri låg i magen).  


Onsdag 10 mars

Idag är det dygn 60 sedan första parningen. Siri har sovit mycket gott i natt men nu på förmiddagen går hon runt och funderar på en bra plats för valparna att bo på. Hon gör vad hon kan för att övertyga mig om att det är perfekt under den stora vedhögen men jag är inte lika säker som hon.

Valplådan är så klart klar sedan flera dagar tillbaka och på ett eller annat sätt så kommer vi att hamna där med valparna förr eller senare för det är liksom bäst där trots allt.


Tisdag 9 mars

[Image: 210309.jpg]


Måndag 8 mars

Det syns i hennes ögon att hon har börjat förbereda sig inför valpning. Beräknad valpning är under denna vecka.

Hon sover så gott på nätterna och det känns bra nu när vi börjar närma oss valpning. Hon och jag sover i valprummet och vi har så himla mysigt tillsammans. Vi tittar lite på tv i vårt rum innan vi somnar och om Siri är hungrig så går vi och hämtar en kvällsmacka. Älskade Siri! 

Siri åt frukost med stor aptit idag. Hon vill helst ha frysta kycklingvingar till frukost varje morgon. Men så blir hon så där plötsligt mätt som dräktiga tikar blir. Hon hade precis tuggat en vingar i två bitar och så spottade hon ut dom på hallmattan och gick sin väg. Mitt i en tugga var hon mätt liksom.


 
Söndag 7 mars

Siri mår utmärkt och tar allt med ro. Magen blir större och större men hon är fortfarande rask i steget när vi är ute. 

Hur många valpar gissar ni på att det finns där inne?


[Image: 210307%201.jpg]

 
 
[Image: 210307%202.jpg]
Lördag 6 mars

Så här fin blir nosen när Siri gräver ett bra bo till valparna vid lekstugan.


[Image: 210306%20siri.jpg]Fredag 5 mars

Siri sov jättegott i natt. Så lugnt att jag var tvungen att kolla att hon andades. Skönt att hon får vila ordentligt nu för snart har vi några vakna dygn. Det är härligt väder ute idag så vi har varit på flera mysiga promenader. När vi kom in efter senaste svängen så ville hon plötsligt äta väldigt många kycklingvingar. Hon har sen igår eftermiddag bara kunnat tänka sig lite rå äggula så jag är så glad att hon ville äta nu. Hon har nu somnat på mina fötter. Älskade Siri! Det är så fantastiskt att få ha dig och din tjocka mage här hos oss.


Torsdag 4 mars

Äntligen dags för valpdagbok för Siri och hennes valpar!! Jag kommer att skriva några radar här under den tid som är kvar av dräktigheten och sedan när valparna föds så kan alla som vill följa Siri och valparna i den här valpdagboken.

Siri mår alldeles utmärkt och hon är så härligt rund om magen. Hon är på mycket bra humör hela tiden. Aptiten är minst sagt ojämn så det gäller att vara uppmärksam. En stunden mår hon nästan illa bara jag tar i en matskål och en kort stund senare äter hon ofattbara mängder. Hon vill helst vara ute och lufsa på tomten. Ligga på röda matten i hallen och tugga på ben är också en favorit. Vi gör så gott vi kan för att uppfylla Siris alla önskningar!

Vi längtar så mycket efter att få träffa dom små krabaterna som finns där inne i magen!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)