Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valpdagbok för Dina och hennes valpar!
#1
Onsdag 5 maj

Nu börjar en härlig tid i valplådan. Idag är valparna 3 veckor. Dom börjar ta kontakt med oss och dom gör tafatta försök att leka med varandra. 
Benen bär i fler och fler steg för varje dag. Skälla och morra kan dom också. Det är så härligt att få följa deras utveckling och nu när det börjar bli små hundar i lådan.

Mamma Dina mår utmärkt och har börjat uppskatta att komma ut. Det syns verkligen att hon tycker att det är skönt att få sträcka på benen och få igång kroppen igång. Aptiten är sanslös så jag är förundrad över var hon stoppar alla mat. Men mjölkproduktionen är det full fart på så det går så klart åt en del för att göra mjölk till tio underverk.


Onsdag 28 april

Ögonen är öppna och ljuden från lådan är påtagligt likt fiskmåsar nu! Tidigare lät dom mer som små grisar.

Idag blir dom 2 veckor gamla och dom är så runda och goa om magen allihop och mår alldeles utmärkt. Det finns mycket mjölk så det räcker mer än väl till alla tio underverken. Benen är vingliga och bär bara några steg än så länge.

Mamma Dina tar allt med ro. Hon är trygg i sin roll och och pysslar så kärleksfullt med dom små. När det är lugnt i lådan så kommer hon gärna ut till oss och då ofta med en blick som säger att hon är utsvulten. Jösses va mycket mat en tik kan äta när valparna är runt 2 veckor gamla!


Lördag 24 april

Igår såg jag att det hade börjat glittra i ögonvrån på flera valpar så nu är ögonen på väg att öppnas! 


Torsdag 22 april

Igår blev gänget en vecka gamla. Tiden går så fort. Alla växer och utvecklas som dom ska så nu har jag vågat börja kontakta de första som väntar på valp från kullen.

Vi klippte klor går så att det inte ska bli så vasst för Dina när valparna diar. Vi passade också på att bättra på deras märkningar (jag klipper bort lite päls på olika ställen) så att vi lättare ska se vem som är vem.


Mamma Dina är så duktig med sina små och hon sköter allt med bravur. Hennes aptit är otrolig och jag fattar inte var hon har all mat som hon sväljer ner men det ska ju bli mjölk till 10 underverk så maten går uppenbarligen åt.


Lördag 17 april

Nu är valparna tre dygn gamla och det är alltid så skönt för då är värsta faran över. Alla är runda och goa och ger precis rätt känsla i handen när jag känner på dom. Det finns massor med mjölk och dom mumsar hela tiden. 

Mamma Dina mår utmärkt och äter ofattbara mängder mat och tar allt med ro. 

Det är verkligen härligt att vara uppfödare när valpar och mamma mår så här bra!


Fredag 16 april

Drygt två dygn gamla och starka och nöjda. Det är så fridfullt i lådan och Dina är så duktig och väl avvägd i allt hon gör.


Torsdag 15 april

Alla mår bra och Dina är fantastisk!
 

[Image: 210415%201.jpg]
 
 
[Image: 210415%202.jpg]
 
 
[Image: 210415%203.jpg]
 
 
[Image: 210415%204.jpg]
 
 
[Image: 210415%205.jpg]
 
 
[Image: 210415%206.jpg]

Torsdag 15 april

Klockan är nu 02.06 och jag njuter av första natten med gänget. Alla mår bra och äter och sover och är tysta. Fina mamma Dina tar allt med ro. Hon har ätit mat med stor aptit. Jag lyckades övertala henne om att gå ut och kissa men hon var väldigt motsträvig. Hon kissade precis utanför dörren och sen for hon in igen. Älskade Dina!

Den första natten i valprummet är magisk. Jag älskar känsla och ljuden. Det går inte att beskriva utan måste upplevas. 

Onsdag 14 april

Nu är det kväll och allt är lugnt i lådan. Valparna är tysta och äter bra och Dina är trygg i sin roll. Lådan är städad och tvättmaskinen jobbar på. När allt är klart så njuter vi av känslan i rummet. Den är omöjlig att beskriva och jag älskar den.


Kl 10.30 Nu är det lugnt och fridfullt i lådan.  Alla valpar har ätit och Dina tar allt med ro.


VALPNING PÅGÅR!!

Kl 08.10 tjej

Kl 07.35 tjej

Kl 06.50 kille

Kl 06.15 kille

Kl 05.30 tjej

Kl 05.20 kille

Kl 05.15 kille

Kl 05.03 tjej

Kl 04.59 tjej

Kl 04.54 kille


Onsdag 14 april 

Nu får vi snart träffa de små krabaterna som finns i Dinas mage!

Tidigt i morse började Dina flåsa lite. Kort därefter såg jag en liten sammandragning. Hon är trygg med det som händer i kropp.

Efter många om och men har jag nu övertygat henne om att vi ska ha valparna I valplådan! Så nu är vi i lådan och väntar och längtar!


Tisdag 13 april

Nu ska vi strax gå och sova men vi kommer bara sova med ena ögat i natt för vi märker på Dina att det har börjat hända lite saker där inne i magen. 

Under kvällen har Dina funderat på olika alternativ till valplådan och hon är väldigt övertygad om att min säng i valprummet är klart bättre än valplådan. I synnerhet mitt duntäcke för när jag ber henne att gå ner från min säng så hinner jag bara vända ryggen till så har hon dragit ner mitt täcke på golvet och ligger på det. Alltså, jag kan tänka mig att ställa upp på det mesta för mina dräktiga tikar men just mitt täcke....vi får se om jag lyckas förhandla fram en lösning....


Tisdag 13 april

Det är dygn 61 idag och Dina är så nöjd med livet. Allt är fortfarande lugnt och ingen tecken på att valparna vill ut än. Vi tar det med ro. Till frukost åt hon väldigt många kycklingvingar och sen somnade hon gott mitt på golvet så vi fick snällt gå runt henne.  


Måndag 12 april

Hon är så tjock nu men inga tecken på att valparna vill komma ut än. Jag är ju så nyfiken på att få träffa krabaterna där inne och idag är det dygn 60 så det kan inte vara så länge kvar nu.


Söndag 11 april

I natt har vi sovit gott både Dina och jag. Vi bor tillsammans i valprummet och har det riktigt mysigt. Till frukost åt hon nästan 1 kg kycklingvingar och det låter så gott när hon mumsar. När hon svalt så tittar hon uppfodrande på mig och vill ha en vinge till. En blick säger verkligen mer än tusen ord. Nu ligger hon på golvet i vardagsrummet och sover. Så eftersom hon är lugn och mest sover och äter massor så tänker jag att vi kommer att få vänta ett tag till innan vi får träffa valpar som finns i magen.


Lördag 10 april

Nu är det dags att börja med Dinas valpdagbok. Hon har bott hos oss en dryg vecka nu. Hon liksom bara flyttade in och har tagit allt med ro. 

[Image: 210410%20dina.jpg]
 


 
[Image: 210410%20dina1.jpg]
Hur många valpar finns det i magen?


 
[Image: 210410%20dina2.jpg]
Hon rör sig förvånansvärt snabbt och smidigt med sin fina runda goa mage.


 
[Image: 210410%20dina3.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)